Jste zde

Pravidelné hlášení 28.03.2022

Výzva pro uprchlíky z Ukrajiny, kteří jsou přechodně ubytovaní v Modřicích. Máte možnost si přijít na radnici vybrat potřebné věci pro sebe a svoje děti ze sbírky pořádané městem, a to dnes 28.3.2022 do 17:30 hodin a ve středu od 8 do 12 hodin.

Charita ČR - oblastní charita Rajhrad pořádá formou stacionárních pokladniček (obdobně jako letošní sbírku Tříkrálovou) sbírku pro pomoc Ukrajině. V Modřicích proběhne do 20.4.2022. Pokladničky jsou umístěny na těchto místech: Městský úřad Modřice v úředních hodinách, Kostel Sv. Gotharda v době mší, obchod s textilem Havlátovi, ul. Havlíčkova v otevíracích hodinách. Děkujeme všem, kteří i touto formou přispějí na pomoc Ukrajině a pomůžou tak naplňovat charitní poslání. 

Na plochách veřejného prostranství v okolí BD Husova - Komenského u nového dětského hřiště je nově vysetá trávaŽádáme občany, aby na tyto plochy nevstupovali a nepouštěli tam ani své psy. Nová tráva je zasetá i v psím výběhu, proto je nepřístupný. Děkujeme za pochopení.

Žádáme občany, kteří doposud neuhradili poplatek ze psů a nájem z obecního pozemku za rok 2022, aby tak učinili nejpozději do 31.03.2022. Bližší informace jsou uvedeny ve Zpravodaji č. 2 a č. 3. 2022.

V Modřicích se letos uskuteční akce Ukliďme Česko 2. dubna. Sraz je v 9 hodin u radnice. Zde se budou rozdávat pytle na odpad a v omezeném počtu rukavice a dohodne se místo úklidu. Spolky, skupinky občanů i jednotlivci se mohou přihlásit a dohodnout i jiný termín úklidu s Ing. Chybíkovou - tel. 724 767 000, e-mail: hana.chybikova@mesto-modrice.cz.

Odložený 102. komorní koncert se bude konat 30. 3. 2022 v 19 hodin ve velké zasedací místnosti radnice nad obřadní síní. Zahrají na něm významní jazzoví muzikanti, působící na místní Základní umělecké škole. Miroslav Šula bude hrát na bicí, Pavel Rosendorf na klarinet a Milan Kašuba na kytaru se svými dalšími hosty. Vstupné je dobrovolné.

Dětský folklorní kroužek zve na akci Vítání jara v Modřicích, které se koná v neděli 3. 4. 2022 od 14 hodin. Sraz je na náměstí před radnicí. Hudební nástroje, píšťalky, chrastítka, pokličky a jiné rachotivé předměty jsou vítány.   

Městská knihovna v Modřicích vás zve na přednášku manželů Márových na téma Panama a Kostarika, která se uskuteční ve středu 6. 4. 2022 v 17 hodin ve velké zasedací místnosti radnice nad obřadní síní.

KOMERČNÍ HLÁŠENÍ:

Nábytek Mikulík, Vranovice nabízí výrobní a administrativní profese s bonusem na dopravu. Informace na tel. 775 403 676, e-mailu: provoz.manager@nabytek-mikulik.cz nebo webových stránkách firmy v sekci kariéra.