Jste zde

Pravidelné hlášení - 10.6.2013

Město Modřice zve všechny občany na 12. řádné veřejné zasedání Zastupitelstva města Modřice, konané dnes v pondělí 10.6.2013 v 18 hod. ve velké zasedací místnosti Městského úřadu Modřice na náměstí Svobody 93. Program zasedání je zveřejněn na vývěsních tabulích a na stránkách města.

31. března skončila splatnost poplatků za psy. Žádáme občany, kteří do dnešního dne nezaplatili, aby tak učinili v úřední dny na Městském úřadě.

Příští týden v sobotu dne 22.června se uskuteční v areálu pod kaštany Středověký den a bitva Modřice. Zahájení akce bude ve 13 hodin. Programem Vás bude provázet (jako již tradičně) Libor Olšan. Akci pořádá město Modřice a občerstvení zajišťuje Sbor dobrovolných hasičů. Vstupné je 80,- Kč za dospělou osobu a 40,- Kč za dítě. Bližší informace na stránkách města Modřice nebo na www.carpediem.goo.cz.       

Město Modřice ve spolupráci se Základní školou zve všechny příznivce hudebních zážitků a folkloru na DĚTSKÉ FOLKLORNÍ SETKÁNÍ - MODŘICE 2013, nad kterým záštitu převzal starosta města Ing. Josef Šiška, účinkovat budou Dětský folklorní soubor z Hluku s cimbálovou muzikou, Dětský folklorní soubor Relíček Šlapanice, Dětský folklorní soubor Javorníček Brno - kategorie Nulka a Dětský folklorní kroužek města Modřice - jako hostitel. Setkání se koná v sobotu 15. června 2013 od 15 hodin ve venkovním areálu ZŠ na Benešově ulici, v případě špatného počasí v hale školy, těšíme se, že snažení těch nejmenších přijdete podpořit.

Z důvodu plánovaných prací na distribuční soustavě – rekonstrukcí, oprav, údržbových a revizních prací – bude přerušena dodávka elektrické energie: dne 11.6.2013 od 7:30 do 18:30. Vypnutí se týká odběratelské trafostanice č. 701086 „ Modřice – Čáslavský“. Vypnutí se netýká domácností.

Z důvodu plánovaných prací na zařízení distribuční soustavy – rekonstrukcí, oprav, údržbových a revizních prací – bude přerušena dodávka elektrické energie: dne 24.6.2013 od 7:00 do 16:30 hod. v odběratelském místě TS9179 Modřice STIHL, vypnutí se netýká domácností.

Město Modřice a Občanské sdružení Diakonie Broumov vyhlašují mimořádnou sbírku na pomoc oblastem postižených povodněmi. Sbírá se: jakékoliv ošacení, lůžkoviny, prostěradla, ručníky, utěrky, záclony, přikrývky, polštáře, deky, nepoškozená obuv, prádlo, ponožky. Pokud darujete i jiné věci, velmi rádi je odvezeme. Věci prosíme zabalené do igelitových pytlů či krabic, aby se nepoškodily transportem. Sbírka se uskuteční od 10.6. do 14.6. a to v pondělí a středu od 8 do 17 hodin a v úterý a čtvrtek od 8 do 14:30 hodin. Sběrné místo je na Městském úřadu Modřice.     

Dnes 10.6.2013 v 18:00 hod se v ZUŠ Modřice koná koncert Vladislava Bláhy. Vstupné je dobrovolné.

Kominická firma bude v pátek 14. 6. 2013 provádět v naší obci obnovu loňských revizí, prohlídky a čištění komínů. Základní cena za čištění i s vystavením zprávy činí 300,- Kč s DPH a je za číslo popisné. Zájemci o kontrolu a čištění se mohou nahlásit na tel.: 776 500 910
Dále pak firma Lolek bude provádět čištění plynových spotřebičů (plynových kotlů, wafek, plynových bojlerů, karem apod.) s měřením úniku plynu od plynoměru po spotřebič. Cena za čištění plynových spotřebičů činí 300,- Kč. Podrobné informace vám budou doručeny do poštovních schránek.       

Vážení občané,
hrad a zámek Dolní Kounice a svatební agentura NAIVE vás tuto sobotu 15.6. srdečně zvou na den otevřených dveří pro snoubence a nejen pro ně s názvem „SVATBY NA HRADĚ“.
Bude Vám představena široká nabídka ze svatebního oboru ve společenském sále bývalé hradní sýpky. Od 14:00 hodin budou každou hodinu probíhat organizované prohlídky několika oddacích míst a prostředí pro svatební fotografie. Můžete se těšit na prezentaci svatebních šatů a doplňků podle aktuálních trendů. V 17:30 hodin se budou losovat ceny pro přítomné účastníky. Jako první cena bude poukaz v hodnotě 10.000 Kč na zapůjčení svatebních šatů Exclusive, kterou věnuje svatební agentura NAIVE.
Více na www.zamekkounice.cz

Pořadatelé mezinárodního motorkářského srazu Kanálova stoka XVIII., konaného dne 14.-16.června 2013 v Holubicích oznamují, že spanilá jízda motorek bude projíždět naší obcí v sobotu 15. června přibližně ve 12:36 hod. a to od Chrlic směrem na motokáry Modřice. Dále si Vás dovolují pozvat na motorkářský sraz Kanálova stoka do Holubic na mysliveckou střelnici. V pátek hrají skupiny Zylwar, Headfire, Waťák, Iron maiden rev. V sobotu Ocelot, Slayer rev., Gottfried, Vernus. V sobotu od ráda budou probíhat soutěže, za příznivého počasí možnost vyhlídkových letů vrtulníkem o půlnoci bude odpálen ohňostroj. Srdečně zvou pořadatelé.