Jste zde

Pravidelné hlášení 26.03.2018

Zveme občany na 9. mimořádné veřejné zasedání Zastupitelstva města Modřic, které se bude konat v úterý 3. dubna 2018 od 18 hodin ve velké zasedací místnosti radnice.

Pomozte vymyslet název rybníku na ulici Masarykova. Návrh  můžete vhodit do sběrného boxu, který je umístěn u vstupu na radnici nebo zaslat na e-mailovou adresu lenka.ventrubova@mesto-modrice.cz.

Týdenní svoz biopopelnic (ve čtvrtek) již probíhá podle letního režimu, a to až do listopadu. 

Starosta města vydává veřejnou výzvu k přihlášení zájemců na pozici referent/ka na úseku přestupků - předseda/dkyně komise pro projednání přestupků města Modřic. Předpokládaný nástup je 01.06.2018. Bližší informace najdete na webových stránkách města, nebo u Mgr. Žaloudkové, tel.: 608 363 955. 

91. komorní koncert Duo Nana - diversi canti se bude konat ve středu 28. března 2018 od 19 hodin  ve velké zasedací místnosti na radnici. V programu zazní atraktivní španělské písně 19. století i současné skladby. 

Vážení spoluobčané, ráda bych Vás touto cestou chtěla poprosit o jakékoliv informace týkající se původního modřického kroje, a to jak ženského, tak mužského. Budu vděčná za jakoukoliv fotografii, skicu, kresbu, malbu, pohlednici, informaci z rodinné kroniky či zápisky z deníčků Vašich babiček a prababiček. Předem všem mockrát děkuji. Informace, prosím, zasílejte na e-mail: chomanicova@gmail.com, tel.: + 420 605 181 797

Drůbežárna Prace bude v pátek 30. 3.  v 8:15 hod. v Modřicích na nám. Svobody prodávat: kuřice a kohouty různých barev, roční slepice, krmivo pro drůbež a králíky + vitamínové doplňky. Dále pak bude vykupovat králičí kožky za cenu 10-15 Kč/ks.

Retro muzeum na statku, v Dolních Heršpicích, zahajuje sezónu 2018 v neděli 1. dubna v
10:00 hodin. Otevřeno bude i na velikonoční pondělí 2. dubna se sladkou odměnou pro nejmenší. Pro návštěvníky je připravena největší a nejucelenější expozice běžného života z období 50 - 90 let včetně prezentace více než 50 vozů značek Trabant, Wartburg, Ifa, Barkas, Multicar, Tatra, Volha a dalších... Retro muzeum je otevřeno od dubna do října, každou sobotu a neděli, vždy od 10:00 do 18:00 hodin. Součástí areálu muzea je i bistro U Trabanta. Aktuální informace naleznete na FB profilu nebo www.retromuzeumnastatku.cz