Jste zde

Pravidelné hlášení 17.04.2024

Upozorňujeme občany, že v termínu od 15. do 21. dubna bude Správa a údržba silnic JmK provádět opravu povrchu ulice Nádražní včetně doplnění vodorovného dopravního značení. Po dobu opravy bude ulice Nádražní průjezdná pouze jednosměrně, a to ve směru od železniční stanice Modřice k mostu přes železniční trať. Objízdná trasa v opačném směru pro vozidla do 3,5t (mimo zásobování a autobusy) bude vedena po ulici Benešova, Komenského a Husova. Objízdná trasa pro vozidla nad 3,5t bude vedena po jižním obchvatu Modřic. Z důvodu průjezdu autobusů bude na ulici Komenského zákaz zastavení.    

V pondělí 29. 4. bude zahájena rekonstrukce ulice Masarykova. Stavba bude zahájena v prostoru křižovatky ulic Masarykova a Benešova. Od 6. 5. bude zahájen i úsek od křižovatky ulic Masarykova a Husova směrem k Přízřenicím. Přesný harmonogram prací a řešení dopravních uzavírek zatím zhotovitel dopracovává. Zveme vás na setkání s občany, které se uskuteční 24. 4. od 18 hodin ve velké zasedací místnosti na radnici, kde budou prezentovány aktuální informace k rekonstrukci ulice Masarykova.

Dnes 17. dubna 2024 od 17 hodin se ve velké zasedací místnosti Městského úřadu Modřice uskuteční opakované veřejné projednání návrhu Změny č. 1a územního plánu Modřice.

V části Modřic je hlášena na zítřek 18.04. odstávka elektrické energie. Seznam ulic, čísel popisných a parcel, kterých se odstávka týká, je uveřejněn na webu a FB města.   

Upozorňujeme občany, kteří nezaplatili poplatek ze psů a nájem z obecního pozemku, které byly splatné do 31. 3., aby tak učinili co nejdříve, nejpozději do 31. 5. na pokladně MěÚ Modřice. Platit lze hotově i platební kartou. Majitel psa má povinnost přihlásit psa staršího tří měsíců do evidence, a to do 15 dnů od nabytí. Ve stejném termínu ohlašuje veškeré změny, které mají vliv na výši nebo zánik poplatkové povinnosti.