Jste zde

Pravidelné hlášení 08.04.2024

Upozorňujeme občany, že v termínu od 15. do 21. dubna bude Správa a údržba silnic JmK provádět opravu povrchu ulice Nádražní včetně doplnění vodorovného dopravního značení. Po dobu opravy bude ulice Nádražní průjezdná pouze jednosměrně, a to ve směru od železniční stanice Modřice k mostu přes železniční trať. Objízdná trasa v opačném směru pro vozidla do 3,5t (mimo zásobování a autobusy) bude vedena po ulici Benešova, Komenského a Husova. Objízdná trasa pro vozidla nad 3,5t bude vedena po jižním obchvatu Modřic. Z důvodu průjezdu autobusů bude na ulici Komenského zákaz zastavení.    

V pondělí 29. 4. bude zahájena rekonstrukce ulice Masarykova. Stavba bude zahájena v prostoru křižovatky ulic Masarykova a BenešovaOd 6. 5. bude zahájen i úsek od křižovatky ulic Masarykova a Husova směrem k Přízřenicím. Přesný harmonogram prací a řešení dopravních uzavírek zatím zhotovitel dopracovává. Zveme vás na setkání s občany, které se uskuteční 24. 4. od 18 hodin ve velké zasedací místnosti na radnici, kde budou prezentovány aktuální informace k rekonstrukci ulice Masarykova.

Dne 17. dubna 2024 od 17 hodin se ve velké zasedací místnosti Městského úřadu Modřice uskuteční opakované veřejné projednání návrhu Změny č. 1a územního plánu Modřice.

Sběr kovového šrotu proběhne v Modřicích v pátek 12. 4. od 15 do 18 hodin a v sobotu 13. 4. od 8 do 13 hodin. Těžší kusy zanechejte uschovány a kontaktujte osobu, která zajistí jejich vynesení. A to jsou: p. Kačírek - tel. 737 755 122 nebo p. Eigner - tel. 777 760 577 

Blokové čištění v Modřicích bude probíhat 11. 4. v okruhu II a 17. 4. v okruhu III. Seznam ulic spadajících do jednotlivých okruhů je uveřejněn na webových stránkách a FB města Modřic. 

Upozorňujeme občany, kteří nezaplatili poplatek ze psů a nájem z obecního pozemku, které byly splatné do 31. 3., aby tak učinili co nejdříve, nejpozději do 31. 5. na pokladně MěÚ Modřice. Platit lze hotově i platební kartou. Majitel psa má povinnost přihlásit psa staršího tří měsíců do evidence, a to do 15 dnů od nabytí. Ve stejném termínu ohlašuje veškeré změny, které mají vliv na výši nebo zánik poplatkové povinnosti.

Společnost Dřevo Habrovany Vám nabízí štípané palivové dřevo tvrdé i měkké s JARNÍ SLEVOU a dopravou ZDARMA až k Vám domů. Polínka o délce 25, 33 nebo 50 cm a také štípané metrovky. Objednávejte na telefonním čísle: 739 572 972 nebo www.drevohabrovany.cz.